Muziekeducatie PO

Er zijn steeds meer scholen die een vakdocent muziek op school hebben die gespecialiseerd is in het geven van muziekles aan jonge kinderen. Op die manier krijgen ze goed muziekonderwijs en kan de groepsleerkracht er ook veel van leren en ideeën en tips gebruiken tijdens de dagelijkse lessen.
In 2021 ben ik afgestudeerd aan de post-HBO opeiding Muziekeducatie (M4ME) aan het Conservatorium van Amsterdam.
Daarna ben ik de cursus Muziek als vak gaan volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarin de Kodaly methode centraal staat, een Hongaarse methode die ervoor zorgt dat de kinderen beter leren zingen door solmisatie (toonhoogtes worden dmv handgebaren aangeleerd) en speciale ritmetaal, een voorbereidende stap naar het traditionele notenschrift.
   

Sinds 2022 ben ik werkzaam als vakdocent muziek op de basisschool de Buuzerkaemp in Belt-Schutsloot waar ik wekelijkse muzieklessen geef aan groep 1 t/m 8 en peuters.
Tevens ben ik werkzaam voor TactMuziek waar ik samen met 2 collega's op alle scholen in Putten lesgeef aan Klassenorkesten.
De kinderen uit de bovenbouw kunnen kiezen uit een hout -of koper blaasinstrument of viool en leren in 8 lessen samen te spelen met elkaar en werken toe naar een eindconcert samen met de plaatselijke muziekvereniging. 

Hebt u interesse voor muzieklessen op uw school, of wilt u graag losse muziekprojecten, vraag mij gerust naar de mogelijkheden!

CONTACT MUZIEKEDUCATIE PO