Antoinet van den Berg
Muziekdocent piano/viool en Vakdocent Muziek in het PO.


In 1998 studeerde ik af voor hoofdvak piano DM bij Paul Komen. 
Viool studeerde ik bij o.a. Marion Turner en Josien le Coultre.
Van 1998 t/m 2014 was ik verbonden aan het Centrum voor de Kunsten in Dokkum en CQ in Emmen. 
Sinds 2011 ben ik volledig als zelfstandige begonnen en heb inmiddels een bloeiende lespraktijk aan huis.
Naast het lesgeven speel ik regelmatig in kerkdiensten, begeleid ik koren en instrumentalisten en ben ik als violiste verbonden aan de ABC cantategroep o.l.v. Marion Blutthard. Hier heb ik me bekwaam gemaakt in het spelen van barokmuziek.
In 2021 afgestudeerd aan de opleiding Muziekeducatie aan het Conservatorium van Amsterdam.
In 2021 begonnen met de éénjarige cursus Muziek als vak  aan het Koninklijk Conservatorium den Haag waarin ik me wil verdiepen in de Kodály-werkwijze in het muziekonderwijs. 

Mijn werk = mijn passie!
Muziek is mijn passie, zowel zelf musiceren maar zeker ook het lesgeven.
In de afgelopen jaren heb ik veel kinderen zien opgroeien zowel in hun persoonlijke -als muzikale groei en dat maakt het heel bijzonder om als muziekdocent hen te mogen begeleiden.
Prachtig om te zien hoe verschillend kinderen zijn en om te ontdekken hoe ik ze het beste iets kan aanleren.
Ik werk vanuit een veilige sfeer door een goede band met leerlingen op te bouwen en ze echt te leren kennen. Tijdens het lesgeven bekijk ik  welke aanpak het beste werkt bij een leerling; Is de leerling vooral motorisch, auditief, visueel of cognitief ingesteld? Dan speel ik daarop in maar probeer ondertussen ook de andere gebieden te stimuleren. Kinderen hebben een eigen mening en daar ben ik altijd benieuwd naar, er is veel ruimte voor eigen inbreng omdat ik streef naar leerlingen die uitendelijk zich zelfstandig kunnen redden en hun eigen stijl ontwikkelen. Mijn rol hierin is sturend en coachend. Ik bied een basis zoals techniek en vele muzikale vaardigheden maar elke leerling heeft een eigen smaak en die proberen we samen te ontdekken.
Mijn doel  is om de leerlingen hun instrument eigen te maken, vrij op de piano of viool te leren spelen en vooral ook het plezier te beleven aan het musiceren, zowel solo als samen met anderen.