Antoinet van den Berg-de Groot

Docent piano, viool en (student) Muziekeducatie 

In 1998 studeerde ik af voor hoofdvak piano Docerend Musicus Klassieke Muziek bij Paul Komen. 
Viool studeerde ik bij o.a. Marion Turner en Josien le Coultre.
Na het afstuderen heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het lesgeven en was als docente verbonden aan het Centrum voor de Kunsten in Dokkum en CQ in Emmen. Sinds 2011 ben ik volledig als zelfstandige begonnen.
Ik ben voor piano afgestudeerd maar de viool heeft mijn hele leven net zo'n grote rol gespeeld, ik ben me hierin blijven ontwikkelen, het lesgeven aan zowel piano als vioolleerlingen is gelijk opgegaan.
Beide instrumenten passen bij me, ik vind de afwisseling zowel in het spelen als in het lesgeven heel prettig.  Mijn doel  is om de leerlingen hun instrument eigen te maken, vrij op de piano of viool te leren spelen en vooral ook het plezier te beleven aan het musiceren, zowel solo als samen met anderen. 
Naast het lesgeven speel ik regelmatig in kerkdiensten, begeleid ik koren en instrumentalisten en ben ik als violiste verbonden aan de ABC cantategroep o.l.v. Marion Blutthard. Hier heb ik me bekwaam gemaakt in het spelen van barokmuziek. In 2020 ben ik begonnen met de opleiding Muziekeducatie aan het Conservatorium van Amsterdam.