Antoinet van den Berg

Vanaf mijn 8ste jaar volgde ik zowel piano -als vioollessen, tijdens de periode op de middelbare school werd ik me steeds meer bewust van wat muziek met me deed. Naast de drukte van alle dag was het een heerlijke uitlaatklep om met muziek bezig te zijn. Het studeren nam steeds serieuzere vormen aan en het werd voor mij snel duidelijk dat ik verder wilde in de muziek en er mijn beroep van wilde maken.
In 1992 werd ik toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar ik hoofdvak piano studeerde bij Gerben Makkes van der Deijl en later bij Paul Komen. Daarnaast studeerde ik viool bij o.a. Marion Turner en Josien le Coultre. In 1998 studeerde ik af voor hoofdvak piano Docerend Musicus Klassieke Muziek. 
Tijdens en na het conservatorium heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het lesgeven en was ik als docente verbonden aan het Centrum voor de Kunsten in Dokkum en in Emmen. Sinds 2011 ben ik volledig als zelfstandige begonnen. Enkele van mijn meest getalenteerde en gemotiveerde leerlingen heb ik mogen begeleiden tot de vooropleiding van het Conservatorium en de Jong Talentklas van het Artez Conservatorium in Zwolle.

Ik ben dankbaar en gelukkig met de vele enthousiaste leerlingen die al jarenlang wekelijks bij me komen.

Mijn doel is om de leerlingen hun instrument eigen te maken, vrij op de piano of viool te leren spelen en vooral ook het plezier te beleven aan het musiceren, zowel solo als samen met anderen.

Naast het lesgeven beleef ik veel plezier in het samenspelen met anderen in wat voor vorm dan ook.
Zo speel ik regelmatig in kerkdiensten en begeleid ik koren en instrumentalisten, daarnaast vind ik het heerlijk om als violiste mee te doen aan verschillende projecten, ik ben vast verbonden aan de ABC cantategroep o.l.v. Marion Blutthard.