Cursus viool

Individuele les

Beginfase
In de beginfase leer je vertrouwd te raken met je instrument, we behandelen de houding en de streektechniek en het ontwikkelen van een zuiver gehoor. Om je zo goed mogelijk te kunnen concentreren beginnen we auditief, dus liedjes op het gehoor voor -en naspelen.
Daarna werken we uit een aanstekelijke methode die goed aansluit bij de leeftijd en niveau van de leerling.
Jonge kinderen (5-8 jaar) kunnen nog niet zelfstandig oefenen dus is het van belang dat ouders tijd en aandacht hebben om te helpen bij het oefenen zo lang dat nodig is. Inzet thuis en regelmaat in het oefenen moet vanzelfsprekend worden.
Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat, hoe meer plezier je erin hebt en daar gaat het natuurlijk om.
Gevorderde fase
Naarmate je langer les hebt krijg je ook een gevarieerder aanbod in de muziek, naast het lesboek leer je vioolconcertjes te spelen maar daarnaast ook veel techniek zoals etudes en toonladders en muziek uit verschillende stijlperiodes van barok tot romantiek.
Concoursen
Voor getalenteerde leerlingen is het mogelijk om deel te nemen aan Jeugdorkesten zoals het Haydn Jeugd Strijkorkest , het Benjamin Strijkorkest en voor vergevorderde leerlingen het Britten Jeugd Strijkorkest.
Het is ook mogelijk deel te nemen aan Concoursen zoals het Haydn Muziek Festival Groningen , de Muziekwedstrijd en het Prinses Christina Concours.

Duo/ groepslessen 

Naast de individuele lessen is het vanaf een bepaald niveau mogelijk om duo/groepsles te krijgen.
Samenspelen werkt stimulerend,  het klinkt mooi, je leert goed te luisteren naar de ander en je ritme gevoel wordt versterkt.
Hiervoor hoef je je niet speciaal op te geven en er zijn geen extra kosten aan verbonden, zodra je eraan toe bent kun je meteen mee doen.
De lessen worden 10 keer per jaar gegeven in plaats van een individuele les.

Jong talent

Voor leerlingen met een bijzonder talent en daarbij ook een grote inzet en wilskracht om steeds beter te leren spelen, is het mogelijk toegelaten te worden tot de Jong Talentklas van het Artez Conservatorium te Zwolle.
Zij bieden de leerling alle mogelijkheden op theoretisch gebied, samenspel en individuele lessen met als doel het spel te professionaliseren.

Indy volgde tot voor kort vioollessen bij mij. Zij mocht auditie doen voor het jeugdorkest Benjamin in Zwolle , we hebben hier samen hard aan gewerkt en ze heeft de auditie glansrijk doorstaan.
De jury was zeer verrast door haar techniek, zuivere spel en houding dat ze haar hebben aangeboden om haar talent verder te ontwikkelen  bij de Jong Talentklas van het Conservatorium Artez in Zwolle.
Dit is wel heel bijzonder omdat de opleiding eigenlijk voor kinderen vanaf 12 jaar bedoeld is.
Ik ben bijzonder trots op haar en gun haar alle succes toe bij de Jong Talentklas, van harte gefeliciteerd!