Cursus viool

Individuele les

Beginfase
In de beginfase leer je vertrouwd te raken met je instrument, we behandelen de houding en de streektechniek en het ontwikkelen van een zuiver gehoor. Om je zo goed mogelijk te kunnen concentreren beginnen we auditief, dus liedjes op het gehoor voor -en naspelen.
Daarna werken we uit een aanstekelijke methode die goed aansluit bij de leeftijd en niveau van de leerling.
Jonge kinderen (5-8 jaar) kunnen nog niet zelfstandig oefenen dus is het van belang dat ouders tijd en aandacht hebben om te helpen bij het oefenen zo lang dat nodig is. Inzet thuis en regelmaat in het oefenen moet vanzelfsprekend worden.
Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat, hoe meer plezier je erin hebt en daar gaat het natuurlijk om.
Gevorderde fase
Naarmate je langer les hebt krijg je ook een gevarieerder aanbod in de muziek, naast het lesboek leer je vioolconcertjes te spelen maar daarnaast ook veel techniek zoals etudes en toonladders en muziek uit verschillende stijlperiodes van barok tot romantiek.
Concoursen
Voor getalenteerde leerlingen is het mogelijk om deel te nemen aan Jeugdorkesten zoals het Haydn Jeugd Strijkorkest , het Benjamin Strijkorkest en voor vergevorderde leerlingen het Britten Jeugd Strijkorkest.
Het is ook mogelijk deel te nemen aan Concoursen zoals het Haydn Muziek Festival Groningen , de Muziekwedstrijd en het Prinses Christina Concours.

Duo/ groepslessen 


Naast de individuele lessen is het vanaf een bepaald niveau mogelijk om duo/groepsles te krijgen.
Samenspelen werkt stimulerend,  het klinkt mooi, je leert goed te luisteren naar de ander en je ritme gevoel wordt versterkt.
Hiervoor hoef je je niet speciaal op te geven en er zijn geen extra kosten aan verbonden, zodra je eraan toe bent kun je meteen mee doen.
De lessen worden 10 keer per jaar gegeven in plaats van een individuele les.